Grupul Clever Media a avut in sedinta CNA de marti, 14 mai, nu mai putin de trei cereri de infiintare de canale noi sau de schimbare de nume a unor posturi din portofoliul lor de canale. In acest material vom detalia aceste cereri.

Prima solicitare a companiei Clever Media este despre infiintarea postului Cinemaraton Moldova. Acest canal se va lansa cat mai repede posibil dupa cum au mentionat reprezentantii postului, Cinemaraton Moldova va fi dedicat doar pentru telespectatorii din Republica Moldova, va avea doar varianta HD, si va avea un continut diferit fata de Cinemaraton Romania.

Cinemaraton Moldova va difuza filme romanesti iar seara in prime time va difuza filme moldovenesti. Intrebat de un membru CNA daca se vor difuza filme rusesti, Adrian Buca a declarat ca Cinemaraton Moldova va difuza 70% filme romanesti iar 30% filme moldovenesti, incercand sa nu dubleze filmele romanesti in rusa asa cum se procedeaza acum in Moldova. Solicitarea a fost aprobata in unanimitate.

A doua solicitare de licenta audiovizuala pe care Clever Media a cerut o CNA-ului a fost pentru lansarea unui post generalist dedicat Moldovei care se va numi Prima TV Moldova. Acesta va fi un post generalist ce va emite HD 24 din 24 cu un continut total diferit fata de Prima TV Romania.

Prima TV Moldova va avea un continut mixt preluat de la toate televiziunile trustului Clever Media. Ponderea de continut propriu va fi de 94%. Si aceasta cerere a fost aprobata in unanimitate.

Distribuie pe social media

By dvbnews