Reprezentantii platformei de streaming Disney+ anunta printr-un comunicat ca in urmatoarea perioada planul tarifar va suferi modificari atat in Romania cat si in alte tari. Aceste modificari se produc ca urmare a testarii in tari ca Danemarca, Franta sau Italia un nou tip de abonament mai ieftin care contine reclame si care a avut succes in tarile mentionate.

In aceste tari, anul trecut Disney+ le-a oferit abonatilor sai 2 tipuri de abonamente in loc de unul. Abonamentul Standard (cel care este in prezent si in tara noastra) contine reclame si abonamentul Premium fara reclame. In luna octombrie, abonamentele Standard si Premium vor fi disponibile si in tari ca Finlanda, Olanda si Portugalia. In aceste tari pretul celor 2 abonamente va fi de 5,99 euro (Standard) si 13,99 euro (Premium).

In ceea ce priveste planul tarifar disponibil in Romania, Disney+ ofera un abonament unic Standard in valoare de 36,99 lei pe luna. In acest pret abonatii beneficiaza de continut HD si 4K si pot urmari continutul pe 4 dispozitive consecutiv. Din luna 17 octombrie pentru clientii noi si din 21 noiembrie pentru clientii existenti cele 2 abonamente vor arata astfel:

  • Standard (cu reclame) continut cu rezolutie HD, continutul se va putea viziona simultan pe doua dispozitive, pretul unui astfel de abonament va fi in valoare de 29,99 lei pe luna
  • Premium – continutul video se va putea urmari in HD si 4K si vom avea posibilitatea de a urmari continutul simultan pe 4 dispozitive, pretul lunar va fi de 49,99 lei

Disney+ va avea 2 tipuri de abonamente

Cei care vor opta pentru noul abonament Standard dupa 17 octombrie, respectiv 21 noiembrie, vor avea parte de oferte speciale / reduceri. Singurul lucru care ramane neschimbat este ca abonatii care opteaza sa plateasca un abonament anual vor beneficia de o reducere echivalenta cu valoarea pretului abonamentului pe 2 luni. Astfel, pentru aceasta categorie de clienti pretul abonamentelor va fi urmatorul: Standard (299,99 lei pe an)  si Premium (499,99 lei pe an).

Prin aceasta strategie se pare ca in Romania doar o singura platforma de streaming internationala nu va contine reclame (cel putin momentan) si anume Prime Video.

Distribuie pe social media

By dvbnews