Piata media din Romania se pare ca va fi mai saraca cu un post TV care a decis sa se retraga de pe cablu si sa ramana exclusiv pe online. Cel putin asta se intelege din mesajul publicat de reprezentantii postului respectiv pe pagina Facebook. Iata despre ce este vorba.

Reprezentantii Cinethronix au postat zilele trecute pe pagina Facebook un anunt important. Conform acelui anunt, acest post va face schimbari radicale in privinta viitorului sau. Aceste schimbari vor fi facute din cate se pare din cauza cablistilor care pun presiune pe acest post sa isi reduca limiteze conditiile tehnice privind retransmisia postului. Iata continutul mesajului publicat pe pagina Facebook a postului Cinethronix:

„Postul de televiziune Cinethronix a fost eliminat din grila de programe a operatorului Digi din mai multe orase. Pentru telespectatorii care nu pot receptiona programele noastre va recomandam sa accesati gratuit platforma Cinethronix unde veti regasi toate productiile noastre in format HD si 4k. Intentionam sa mutam integral emisia noastra in online pe platforma Cinethronix pentru a elimina limitarile tehnice pe care operatorii de cablu ni le impun.”

In continuarea mesajului, reprezentantii Cinethronix ne sfatuiesc sa intram pe Cinethronix.ro sau sa scanam codul QR din postare, sa deschidem un cont gratuit de membru, confirmam linkul pe care il primim pe mail si vom viziona fara niciun fel de costuri suplimentare documentarele Cinethronix.

Cinethronix TV este detinut de Cinethronix Television Production care a primit licenta de la CNA in martie 2016 si a fost lansat pe 20 iunie 2016. In anul 2018 a fost preluat de primul cablist important din acea perioada, AKTA. In 2019, a inceput sa intre si la Digi, NextGen, UPC (actualul Vodafone) si Telekom (actualul Orange Romania Telecommunications).

In anul 2020 a intrat in lista must carry dupa ce a cerut de la CNA licenta HD. In 2021, Cinethronix a renuntat la emisia SD si a solicitat licenta HD/4K. In anul acesta, mai exact pe 25 aprilie, Digi a scos canalul Cinethronix ( are se receptiona in grila de programe a catorva judete). Mai exact, Cinethronix se receptiona in judetele care aveau 5 canale locale/regionale. Dupa aceasta eliminare, Cinethronix se poate viziona in grila Digi doar in judetele cu posturi TV maghiare. Cinethronix poate fi receptionat de abonatii Digi gratuit pe platforma Digi Online.

Distribuie pe social media

By dvbnews