Digi Romania a facut ieri, 25 aprilie, cateva modificari in grila digitala. In acest material vom detalia aceste modificari.

Digi a scos din grila nationala digitala canalele: Profit News, CGTN HD, Prima History, Medika TV, Atomic Academy, Tele Moldova Plus (va ramane in Harghita, Sibiu, Timisoara), Telestar 1 si Mooz Dance (aceste canale au ramas doar in judetele cu etnici maghiari). Ardeal TV (a ramas doar in judetele Bistrita-Nasaud, Cluj, Harghita, Sibiu si Mures) si variantele SD ale canalelor Digi Sport 4 SD si Cinemax 2 SD, au ramas variantele HD.

Aceste canale au fost eliminate definitiv din grila nationala. Operatorul pare ca facut 2 greseli. Conform avizului si rugamintii CNA, Digi trebuia sa scoata Arcadia TV din avize si sa elimine din grila postul Prima Food & Travel pentru ca, in opinia CNA, acest post a intrat abuziv in grilele operatorilor de cablu inlocuind Arcadia TV, post care s-a retras din Romania.

In loc sa scoata si Prima Food &Travel, Digi il pastreaza in grila in continuare. Tot conform avizelor, Digi trebuia sa mai faca in grila nationala urmatoarele modificari: sa introduca la nivel national Kapital TV, Digi a introdus acest canal doar in anumite judete. Digi trebuia sa inlocuiasca Bollywood TV cu Bollywood Clasic, lucru pe care operatorul l-a facut doar cu numele in EPG insa in realitate este tot Bollywood TV.

In grila nationala digitala Digi au intrat canalele TVR Sport HD, SkyShowTime 1 si SkyShowtime 2 HD. In grilele din anumite judete Digi a mai facut urmatoarele modificari:

  • in judetele cu 5 canale locale / regionale au scos Cinethronix inlocuindu-l cu Kapital TV. Cinethronix a ramas doar in judetele cu canale maghiare
  • In judetele cu posturi maghiare au iesit canalele Rapsodia TV, Exploris HD si Disco Mix HD
  • Sens TV a iesit din grila din Timisoara, Mixt TV a iesit din Brasov, Jednotka (canal sarbesc) a iesit din judetele Arad, Brasov, Harghita, Bihor, Timis
  • Rock TV a ramas doar in judetele Arad, Maramures, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Harghita, Bihor, Satu Mare, Covasna, Sibiu, Timis

Digi a reasezat unele canale in grila dupa cum urmeaza: Acasa TV in zona generalista, TVR Sport HD la categoria sport, TVR Folclor HD la categoria muzica, Trinitas HD la categoria religie.

Distribuie pe social media

By dvbnews